divendres, 22 d’abril del 2011

Dels candidats a l'alcaldia de Barcelona i el Twitter

Twitter està aconseguint una comunicació directa i immediata en molts sectors de la nostra societat. Encara no té la potència de Facebook, si més no al nostre país, però molts polítics ja l'utilitzen per donar a conèixer els seus programes, informar de cada pas que donen, i interectuar directament amb ciutadans, seguidors, periodistes, possibles electors, etcètera. La llista i les possibilitats de marqueting no tenen fi.
Ara bé, no tots l'utilitzen de la mateixa manera. Vull dir que, cal que els polítics tinguin Twitter? Si el tenen l'han de gestionar ells mateixos? No seria millor que ho fes un expert en comunciació 2.0? Aniré més enllà afirmant que hi ha algun polític que en té, per allò de que cal estar present a les xarxes, però que no el fa servir.... ERROR! Fa molt lleig això d'entrar a un perfil de Twitter i que no hi hagi res. Vaja, és la meva opinió però crec que en el moment que t'obres un compte a Twitter, has de ser actiu, i més si pretens ser visible en una campanya electoral.

A continuació exposaré les dades relatives als 5 candidats a l'alcaldia de Barcelona. Són de fa aproximadament 20 minuts i, per tant, ja deue haver variat a l'alça. Els poso en ordre d'activitat "twittera". Jutgeu vosaltres mateixos:

XAVIER TRIAS @xaviertrias
Seguidors: 4.231 _ Seguint: 1.497 _ Tweets: 4.402

MONTSERRAT TURA @montserrat_tura
Seguidors: 5.816 _ Seguint: 4.757 _ Tweets: 1.084

JORDI PORTABELLA @jordiportabella
Seguidors: 1800 _ Seguint: 1.749 _ Tweets: 672

RICARD GOMA @ricardgoma
Seguidors: 727 _ Seguint: 834 _ Tweets: 188

ALBERTO FERNÁNDEZ @alberto2011xbcn
Seguidors: 873 _  Seguint: 1.133 _ Tweets: 500

Suposo que els experts en enquestes, prediccions i sondejos en treurien moltes conclusions que jo aquí no m'atreveixo a fer, però crec que dona per pensar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada