diumenge, 22 de maig de 2011

Es pot llegir tot a Twitter?

[cat.]
Si cada cop segueixes més persones a Twitter, hauràs pogut comprovar que el teu Time Line (TL) és ple de notícies que es multipliquen caòticament per segons. És impossible llegir-ho tot; fins i tot és impossible valorar i decidir si fas clic en algun dels tuits per després llegir-lo o no.

És per aquest motiu que hi ha moltes eines que et permeten fer la visualització més fàcil: per llistes, per amics o per paraules clau mitjançant hashtags, com per exemple Hootsuite o TweetDeck. Les dues eines tenen apps per als smartphones, permeten programar els tuits i conserven el format antic de Twitter, cosa que en la meva opinió fa més fàcil les respostes i els RT. A més a més, et permeten veure, mitjançant la mateixa aplicació, altres comptes d'altres plataformes com Facebook, Xing, etcètera, i no cal que tinguis oberta una pestanya per a cadascuna d'elles. Només cal sincronitzar tots els comptes en una sola aplicació.

Però si parlem de llegir, si parlem d'allò que agrada a la retina tradicional, existeix un altre tipus d'eina que pel seu disseny i comoditat són un caramelet per a la vista. Aquí per exemple us en parlaré de dues:
  • Paper.li Aquesta eina aglutina totes les notícies que tu consideris rellevants del teu TL i les converteix en una mena de diari, que fa més agradable la lectura en forma podríem dir que de bloc. Per a crear el diari, li pots dir que ho faci amb les paraules clau que tu triïs, amb les notícies dels usuaris que consideris adequats per a la temàtica de la publicació, etcètera. Amb Twitter tradicional només veuries tuits amb un títol i un enllaç de milers de temes diferents, mentre que aquí veus imatges i les primeres línies dels posts que hi surt publicat. Pots compartir-ho a Twitter i també seguir els diaris d'altres d'altres ususaris. És un diari 2.0 fet a la teva mida.
http://paper.li/mariavid/1306090123
  • Flipboard. Aquesta és una eina fantàstica pels que tingueu iPad. És semblant a l'aterior però és clar, en el moment que tens un iPad a les mans i pots "passar les pàgines" com si tinguessis una revista de les de tota la vida a les mans, la cosa és encara millor. Molt recomanable!
N'hi ha més, i us convido a deixar comentaris amb exemples i més informació que pugui ajudar-nos a tots plegats a fer-ho més fàcil.

[cast.]
¿Se puede leer todo en Twitter?
Seguro que cada día que pasa sigues a más usuarios en Twitter, por lo que habrás comprobado que tu Time Line (TL) está lleno de noticias que se multiplican caóticamente por segundos. Es imposible leerlo todo; de hecho, es imposible valorar y decidir si hacemos clic en alguno de los tuits para después leerlo puesto que estos son infinitos.

Es por este motivo que existen muchas herramientas que permiten hacer la visualización más fácil: organizar a los que sigues por listas, por amigos, por temas, o hasta por hashtags, como por ejemplo Hootsuite TweetDeck. Estas dos herramientas tienen apps para smartphones, permiten programar tuits, y conservan el formato antiguo de Twitter, cosa que en mi humilde opinión hace más fácil responder y hacer RTs. Además, te permiten sincronizar las demás cuentas que utilices de Twitter, Facebook, Xing, etcétera, y no es necesario tener miles de pestañas abiertas o salir y entrar de la cuenta cada vez que quieres acceder a otra.

Pero si hablamos de leer, si hablamos de lo que más le gusta a nuestra retina aún tradicional, exiten otro tipo de herramientas que por su diseño y comodidad son un caramelo para los amantes de las redes sociales. aquí os dejo un par de ejemplos:
  • Paper.li Esta herramienta aglutina todas las noticias que tú consideres relevantes de tu TL y las convierte en un periódico en forma de blog, que hace más agradable la lectura. Para crear el periódico puedes marcar palabras clave, listas o usuarios, consiguiendo que este se genere con las noticias que más te interesan a ti y a tus seguidores. Es una revista hecha a medida para ti y creada por ti. Con Twitter tradicional sólo verías en tu TM un sin fin de tuits con un título y un enlace, mientras que aquí ves en pantalla las noticias con una imagen y las primera líneas del post. Puedes también compartirlo en Twitter y seguir los periódicos creados por otros usuarios.
http://paper.li/mariavid/1306090123
  • Flipboard. Esta herramienta es fantástica para los que tengáis iPad. Es parecida a la anterior pero claro, en el momento que tienes un iPad en las manos y puedes "pasar las páginas" con el dedo, la experiencia es sublime. ¡Muy recomendable! 
Hay muchas herramientas más y os invito a dejar comentarios con ejemplos e información sobre ellas que nos puedan ayudar a todos a leer en la red de manera más fácil y divertida.